Over ons

Over ons

Reclameverspreiding Bouwman

Reclameverspreiding Bouwman is een echt familiebedrijf dat al tientallen jaren in Hellevoetsluis gevestigd is. Van daaruit worden pakweg 1000 bezorgers aangestuurd die de weg naar ruim 250.000 brievenbussen weten te vinden. Daarmee is Reclameverspreiding Bouwman het bedrijf voor de distributie van folders, flyers en kranten op Albrandswaard, Barendrecht, Goeree-Overflakkee, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Hoogvliet, Nissewaard, Ridderkerk, Rozenburg, Voorne aan Zee en Zwijndrecht.

Echt familiebedrijf

Eigenaren John en Sabrina Bouwman leiden de onderneming als een echt familiebedrijf; de communicatielijnen zijn kort en de werkwijze is efficiënt. Betrouwbaarheid, snelheid en accuratesse zijn daarmee gediend en vormen belangrijke pijlers voor de bedrijfsvoering. De bedrijfsfilosofie van de onderneming is: feeling en aandacht voor lokale behoeften en oplossingen - waarbij de opgebouwde ervaring optimaal tot zijn recht komt.

Gestart vanuit een schuur, nu 1000 bezorgers

Het bedrijf is gestart door John’s vader Huib Bouwman, die pakweg 40 jaar geleden vanuit de schuur naast zijn huis startte met het verspreiden van folders. Later kwamen daar ook kranten bij en werd de schuur te klein. Het bedrijf verhuisde naar het industrieterrein Kickersbloem in Hellevoetsluis waar het bedrijf jaar in jaar uit, stapje voor stapje werd uitgebreid. Ondertussen is Reclameverspreiding Bouwman – na verschillende verhuizingen naar steeds een iets groter pand – sinds juni 2016 gevestigd aan de Christiaan Huijgensweg 26 in Hellevoetsluis (nog steeds op hetzelfde industrieterrein: Kickersbloem 2).

Alliantie met DHL Parcel – Een belangrijke stap

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf was het aangaan van een alliantie met DHL Parcel (voorheen bekend onder de naam Selektvracht). Reclameverspreiding Bouwman werd zo een regionaal depot voor de nationale pakjesbezorger. Aanvankelijk maakte Selektmail ook deel uit van het dienstenpakket, maar deze poot is door het moederbedrijf DHL verkocht aan Sandd.

Vereniging Weekblad Verspreiders

Reclameverspreiding Bouwman is aangesloten bij de Vereniging Weekblad Verspreiders. Deze vereniging behartigd de belangen van zelfstandige verspreiders van weekbladen en reclamedrukwerk, waardoor zelfstandige verspreiders zich volledig kunnen focussen op de kwaliteit van de bezorging. De vereniging reguleert ook de welbekende brievenbusstickers en staat in contact met het o.a. het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omtrent de Stukloonnorm (de bezorgnorm voor het vergoeden van minimaal het minimumloon). Meer informatie hierover op weekbladverspreiders.nl.